Ahad, Disember 16, 2012

... WAJIB BACA


Sampai begitu sekali Mohd Haizal Yatiran?


Kenapa lelaki seberani ini menutup akaun Facebooknya?


22 ulasan:

  1. alahai..

    sampai macam tu sekali??

    Salam, Abg Mazidul.

    Saya dah letakkan link belog Abg kat Belog saya tak x seberapa ni.

    hehehe!

    Hope2 Abg dapat letak link belog saya jugak. (^_^)v

    http://mazeermohamad.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. abg mazidul......kena lapor pihak berkuasa...menghina sultan.......cuba menimbul kebencian rakyat pada sultan......

    BalasPadam
  3. SMTI-Jangan trsau la, PRU13 nanti, pembangkang cuma dapat 2 kerusi sari 222 kerusi Parlimen. Siapa yag sokong pembangkang sangat tu...malu nanti.

    BalasPadam
  4. Mukhriz, ada penghinaan ke dalam kenyataan dalam entri ini?

    BalasPadam
  5. Penyokong begitu marah dengan pentadbiran FAM. Tapi....... Tetap Sama.

    BalasPadam
  6. Kurang ajar dan biadab. Kalau marah sekalipun, janganlah guna bahasa yang kesat dan menghina.

    BalasPadam
  7. Cara dia bercakap macam org kurang didikan agama.Kita semua harus bersimpati.Sama2lah kita berdoa semoga generasi muda kita berakhlak baik.

    BalasPadam
  8. Hina Sultan bukan perkara baru...Kalau nak tengok penghinaan yg paling dahsyat kpd Raja2 dlm sejarah Malaysia pergilah ke Arkib Negara, belek2lah akhbar2 lama semasa krisis perlembagaan Malaysia tahun 1988 dan 1993...ia penuh dgn berita2 dan kata2 penghinaan pemimpin2 kita kpd Raja2 Melayu....Nasib baiklah yg menghina Raja2 tu pemimpin2 kita, kalau rakyat pasti dah kena dah...

    BalasPadam
  9. Orang yang hina Islam ialah orang yang menyanjung LGBT! PLURALISME! Yang pegi dengki sangat dengan Sultan kenapa?

    BalasPadam
  10. la....sebab kalah bola je pun....sampai begitu sekali?yang dok hina agama sana sini...jajah negara sana sini tak pulak mengamuk mcm tu....Allahu Akbar....

    BalasPadam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. Dino Conoco - Kita tenang kita menang..he he

    BalasPadam
  13. Tak kira sultan, tak kire siapa. Dpn Allah esok ttp dipertanggungjwb atas segala perbuatan semasa hidup.

    Tak perlu nak bela sgt membabi buta. Manusia teragung yg patut disanjungi ialah Nabi SAW. Yg lain2 hanya perlu dihormati tidak disanjungi

    BalasPadam
  14. sultan ke aper ke semua manusia biasa jer,asal sultan kena report..kedudukan dan darjat tak boleh bawak mati ooiii.

    BalasPadam
  15. Jay Ar
    kau ni bodoh la.
    buta ke? cuba baca apa yg di kata kan mohd haizal.

    dan cuba bukti kan (kau ni tahu ke kat mana arkib negara?) keratan akkbar mana menyatakan pemimpin negara tahun 1988 dan 1993 mencadang kan sultan tengok blue dan sumpah seranah sultan?
    come on la.. jgn la buat mcm bekas pemimpin 1988 dan 1993 tu. tuduh sembrono dan bodoh tu.
    bermuhasabah la! dan jgn lupa cari jalan ke arkib negara.

    BalasPadam
  16. Hahaha Akhirnya dia tutup juga akaun facebook dia

    BalasPadam
  17. Bagi saya, anda-anda yang cepat sangat melatah dan marah dengan statement lelaki ni sama je..haha bagi saya dia just meluahkan rasa tidak puas hati dia dengan konteks bahasa yang rendah. Ni lah, masyarakat kita yang hanya terima konteks bahasa yang tinggi sedangkan konteks bahasa yang rendah itulah penyampaian yang jujur. Apa nak di agungkan dan nak dimarahkan sangat dengan statement dia ni?? Cuba fikir takkanlah sebab bola lelaki ni nak cakap macam ni? mungkin susah nak selidik pasal orang ni..tapi cuba selidik pasal orang yang dia kutuk tu? kenapa sampai mcm tu sekali dia cakap? mesti ade sebab kenapa dia marah. betul tak?sama jugak mcm korang yang marah dengan statement dia ni..kalau buat aduan pun, then sultan tu nak marah mmg susah la nak ckp sultan mcm mana tu..kalau aku la, orang kutuk aku mcm ni..aku fikir balik kenapa and baiki diri.apalah sangat hina dimata rakyat daripada hina di mata Allah S.W.T ye tak? Mungkin dengan statement orang ni boleh memberi pengajaran kat kita diluar ni..positif sikit ler kengkawan.. Yang encik mazidul beriya2 letak orang ni kat blog ni kenapa ye? mcm ade isu peribadi je?? ntah la, encik mazidul je yang tahu kot..

    BalasPadam
  18. Bagi saya, anda-anda yang cepat sangat melatah dan marah dengan statement lelaki ni sama je..haha bagi saya dia just meluahkan rasa tidak puas hati dia dengan konteks bahasa yang rendah. Ni lah, masyarakat kita yang hanya terima konteks bahasa yang tinggi sedangkan konteks bahasa yang rendah itulah penyampaian yang jujur. Apa nak di agungkan dan nak dimarahkan sangat dengan statement dia ni?? Cuba fikir takkanlah sebab bola lelaki ni nak cakap macam ni? mungkin susah nak selidik pasal orang ni..tapi cuba selidik pasal orang yang dia kutuk tu? kenapa sampai mcm tu sekali dia cakap? mesti ade sebab kenapa dia marah. betul tak?sama jugak mcm korang yang marah dengan statement dia ni..kalau buat aduan pun, then sultan tu nak marah mmg susah la nak ckp sultan mcm mana tu..kalau aku la, orang kutuk aku mcm ni..aku fikir balik kenapa and baiki diri.apalah sangat hina dimata rakyat daripada hina di mata Allah S.W.T ye tak? Mungkin dengan statement orang ni boleh memberi pengajaran kat kita diluar ni..positif sikit ler kengkawan.. Yang encik mazidul beriya2 letak orang ni kat blog ni kenapa ye? mcm ade isu peribadi je?? ntah la, encik mazidul je yang tahu kot..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.