Ahad, Mei 19, 2013

TERKINI : KISAH IZAN DAN MARYAM

In Shaa Allah, Izan dan anaknya Maryam akan  dibawa pulang menggunakan pesawat MAS, berlepas  dari Ho chi Minh pada jam 4.45 petang ini.


Pasangan anak beranak itu bersama dua lagi saudara mereka dijangkakan  tiba di KLIA  pada  kira-kira jam  6.15 petang ini waktu Vietnam ( 7.15 waktu Malaysia ).

Alhamdulillah.

Terima kasih  kepada pihak Tourism Malaysia di New York dan Vietnam, pihak Kedutaan Malaysia di Vietnam, Hong Leong Bank dan kakitangan  syarikat  penerbangan nasional, MAS.

Selain  daripada  akhbar  NST, esok,  Utusan Malaysia juga bakal memaparkan perincian kisah ini.

Utusan Malaysia, Air Asia,  jenguk di sini.



Sila baca pengalaman  getir dilalui  Izan dan Maryam  di sini dan di sini.

37 ulasan:

  1. Tahniah bro Mazidul.... Seorang yang prihatin

    BalasPadam
  2. Semoga allah membalas jasa budi baik abg Mazidul..Amin..

    BalasPadam
  3. Tahniah Mazidul. Lega mendengarnyer,,,

    BalasPadam
  4. alhamdulillah. sila update lagi kisah mereka, terutama ketika mereka dibawa keluar dari airport vietnam

    BalasPadam
  5. Salam macam mana sekarang dah lebih 7.15 waktu tempatan....dah sampai KLIA ke?

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah selesai sudah. Terima kasih atas kemurahan rakyat Malaysia di VN dan jugak pihak MAS dan en. Mazidul sendiri. Dapat juga si anak istimewa dan ibunya pulang...

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah. Mereka sudah selamat sampai di KLIA

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah. Mereka sudah selamat sampai di KLIA.

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah. Mereka sudah selamat sampai di KLIA

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah . Mereka sudah selamat tiba di KLIA.

    BalasPadam
  11. syukur ada pihak yg sudi membantu...
    apa dah jadi ngan air asia.

    BalasPadam
  12. lain kali anak baru nak sembuh tak usah dibawa berjalan ye makcik...
    bukan saja menyusahkan diri, malah menyusahkan orang lain...

    kesihatan anak lebih penting dari nak berenjoy sakan

    :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tuan/puan/cik/datin/dato.
      Maaf ye, mungkin pn izan ni dah beli tiket ni pada 6bulan yg lalu..klu betul, ye la kan mana kite nak tahu ape nak jadi lagi 6bulan tu kan...nak cancelled tiket tu Mahal...so be positif ye bila beri komen tu...tq..

      Padam
    2. Betol2..setuju sgt ngan cik aida..nk kutuk..org pn biarlah. Berpk dulu...watnya tiket nie dh tempah setengah tahun dlu...

      Padam
    3. Be positive. Kalau xblh boarding dr vietnam, knp blh dr malaysia? Kenapa, kenapa dan kenapa? Xde sape pun mengadu yg anak beranak tu menyusahkan org. Semuanya bersimpati. Tiger? Haha. Tiger tu icon malaysia. U better tukar singa la. Sini malaysia hati baik semuanya insyaAllah. :)

      Padam
  13. Air Asia tiada jiwa Malaysia.. Daripada CEO hingga ke staf bawahan..

    BalasPadam
  14. Mulai hari ni, saya akan menaiki MAS. Jika company bayar untuk rate AA, saya akan tetap naik MAS...perbezaan rate saya akan bayar balik kpd company saya.

    BalasPadam
  15. kesian akak tu. regular customer air asia memang tahu kerenah staf dorang macam mana. apa pun kes ini iktibar untuk rakyat malaysia yang nak pergi shopping abroad, pastikan ada saving reserve for emergency purpose. jangan pula shopping sampai tak ingat dunia. jadi begini kan susah? sampai terpaksa minta derma tu semua.

    BalasPadam
  16. lain kali anak baru nak sembuh tak usah dibawa berjalan ye makcik...
    bukan saja menyusahkan diri, malah menyusahkan orang lain...

    kesihatan anak lebih penting dari nak berenjoy sakan

    lancangnya mulut anda. apsal. dia pegi bercuti mintak duit anda ke? kalau tak just stfu. bagi komen yang berilmiah sikit. simpan kebodohan anda dkat diri sendiri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan..kan...ikut sedap mulut berckp...klo kena batang idung sendiri caner...alahai...

      Padam
  17. SMTI-Tahniah bang. Fly Malaysian Airline next time ok. Go for Melayu Aviation.

    BalasPadam
  18. Perancangan bercuti msti dh lama, anak sakit tu kan tak siapa jangka... Ini semua dugaan dr Allah... Yg mengalami, yg menyampaikan berita, yg ada disekeliling tu, yg sudi derma, yg mengumpat kat belakang, yg membaca berita ni,serta yg komen baik & buruk cerita ni... Kita semua diuji sebenarnya... Apa respon anda, itu lah reflect diri anda sendiri... Apa2 pn dgn izinNya juga semua dh ok...

    BalasPadam
  19. "observist berkata...

    lancangnya mulut anda. apsal. dia pegi bercuti mintak duit anda ke? kalau tak just stfu. bagi komen yang berilmiah sikit. simpan kebodohan anda dkat diri sendiri"

    Adakah komen mengutuk tindakan AA tanpa dengar penjelasan pihak sana dikira komen berilmiah?

    Anda dan yang lain cuma dengar berita dari satu pihak dan terus buat kesimpulan. Dan sepetimana anda semua boleh mengutuk AA, saya juga boleh mengutuk tindakan ibu si kecil ni.

    Anak haru dijadikan keutamaan. anak sakit, jaga elok2 sampai sembuh. Tak usah dibawa berjalan.

    BalasPadam
  20. simpati dgn nasib si ibu & anak ini...kagum dgn sikap prihatin rakyat malaysia...tahniah buat mazidul krn berjaya membongkarkan isu AirAsia ini...

    BalasPadam
  21. Assalamualaikum, saya amat simpati pada ibu dan ank kecil ini. Syabas buat Sdr Mazidul krn mengambil berat insan dlm kesusahan, inilah ciri2 persaudaraan dlm agama juga kemanusiaan. Ketepikan suara2 pengumpat yang pentingkan perut sendiri. Akhrinya MAS dan agensi kerajaan Malaysia juga yang ambil tanggungjawab.. itulah 'harga murah' yang wajib dibayar oleh penumpang Air Asia.. 'hidden charges' iaitu 'follow the book'..

    Jgn harap saya akan naik Air Asia lg.. Insyaa Allah.. MAS jiwa bangsa.

    BalasPadam
  22. Tiger-mother..watch out ur mouth..
    ko ingat sikit satu hari ko jgk boleh kena mcm ni. Jgn sombong dn berlagak krn sentimen lain. peri kemanusiaan u kt mane?

    Ko tk bace ke yg anak dia start demam bile? Then, u khow how long Air Asia took the time for passenger to book their 'cheap seat'?? wil u know u child will get demam? selfishness dn celupar !

    BalasPadam
  23. Sdr Mazidul, saudara telah melakukan sesuatu nilai kemanusiaan yg sngt mengesankan. Semoga Allah membalas dengan beganda kebaikan mendatang.

    BalasPadam
  24. Tiger Mother- nampak sangat anda tak pernah naik air asia..

    sesiapa yang pernah naik air asia msti tau..nak booking tiket murah tu kena plan 5-7 bulan or kadang amik masa stahun..

    anak puan izan tu nk sakit, bukan disengajakan..dh la dia bersusah payah hendak melancong..takkan nk burn duit mcm tu jer..tiket air asia bukannye murah mane pn..harga tiket flight kdg2 rm100 jer..tp stelah tambah insurance + luggage + booking seat...tau2 jd rm200++..
    Puan izan ni sudah tentu bukan dr golangan orang berada mcm anda boleh mlancong stiap bulan...

    yes..kebajikan anak lg penting..tp kalu dalam situasi begini salah ibu ker? prancang sudah dbuat awal dan kemudian anak sakit..harga tiket dh bayar..rm200++ tu nilai dia besar bg golong tak kaya mcm kami..dia pun seblum mlancong dah bertanya pada pihak air asia samada ank dia boleh naik flight atau x..dan anak die pun dah sihat ketika hendak pulang..

    Air Asia bukannya bg servis bagus..tetapi bg golongan yg kurang kmampuan tp tringin nk naik kapal terbang..nk mrasa mlancong tempat orang...ini saja pilihan yg kami ada...sekurang2nya merasa jgk nk mlancong...

    tolong fikir hati dan perasaan orang lain bila berkata..nasihat anda tu kurang tepat dalam situasi sebegini...!! sekian..

    BalasPadam
    Balasan
    1. I agree 100% wth all who are on Mazidul and Pn.Izans side. The AA should be less pompous and more down to earth and helpful to fellow Malaysians-as it is..unfortunately this brand is perfectly carried by the stupid arrogant ceo.
      Tiger-mother (wow another hyphen)..your comments above does reflect your chosen nick.an animal..no humanity in you at all.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  25. Air Asia racist... Pilot2 semua Cina & India. Melayu x banyak. Priority must be bumiputra. Gua ni da banyak kali interview pilot kat Air Asia. Semua failed. Sebab diorg pilih bulu... Fed Up.!

    BalasPadam
  26. tadi Air Asia keluar statement kata nak tolong bawa balik free of charge kat diaorg, maaf ler dah terlambat. Nasib baik la MAS ada

    BalasPadam
  27. 1. TABIK SPRING TO ALL MALAYSIAN who give support (moral & money) to this mum & baby
    2. Ketua Paramugari, Kasturi telah MENIPU hanya utk kebaikan airasia
    3. As Mazidul mentioned...no sorry from airasia for the delay to all passanger...at least to inform what happen...
    4. Aku pun dh 3 kali cancel trip airasia pegi balik disebabkan hal yg xdpt dielakkan. Bila aku hantar refund claim (just to claim the airport tax, not the fare itself), airasia kata xbole dgn alasan aku dh naik flight tu (hantu agaknya...) & aku tempah melalui agent walhal semenya aku book kat web airasia
    5. Dh baca tweeter si toni tu??? Menghantar ibu dan anak yg sakit tu HANYA ke taxi adalah mengikut prosedur airasia “follow the book”. Agaknya MAS x follow the book sebab bawa balik anak yg sakit tu sblm cukup 5hari...ish...ish!

    BalasPadam
  28. kita tempah tiket seawal 6-7 bulan atau lebih lama. apa yg airasia buat dgn duit kita selama tempoh itu?

    BalasPadam
  29. "tiger-mother berkata...
    "observist berkata...

    lancangnya mulut anda. apsal. dia pegi bercuti mintak duit anda ke? kalau tak just stfu. bagi komen yang berilmiah sikit. simpan kebodohan anda dkat diri sendiri"

    Adakah komen mengutuk tindakan AA tanpa dengar penjelasan pihak sana dikira komen berilmiah?

    Anda dan yang lain cuma dengar berita dari satu pihak dan terus buat kesimpulan. Dan sepetimana anda semua boleh mengutuk AA, saya juga boleh mengutuk tindakan ibu si kecil ni.

    Anak haru dijadikan keutamaan. anak sakit, jaga elok2 sampai sembuh. Tak usah dibawa berjalan."

    to tiger-mother, awak ni x baca betul2 ke? baby maryam dah sembuh dari chicken pox, kalau x takkan mediacal officer kt LCCT lepas pulak dorg time fly ke Vietnam... no more fever or rashes... yg tinggal just bekas2 hitam.. awak x pernah kena chicken pox ke? do you expect all those marks can be vanished within few days?.. gosh.. fikir la dulu seblom berkata2..

    BalasPadam
  30. AA makin lama servis dia makin mengarut.....kalau mintak refund tax itu pun dia sapu sekali...kau org ingat airport tax tu dia akan bayar kat MAHB..lebih baik masuk kocek AA sendiri...

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.