Isnin, Mei 20, 2013

TANPA PELANGGAN SIAPALAH AIR ASIA?



Pastinya  dia bukan perempuan  tulen  dan saya tidak berminat untuk mengetahui identiti   lelaki di atas.

... but I feel so sorry for him.

Yup! SORRY.


Namun  begitu  perkataan SORRY  amat berat untuk  diungkapkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Air Asia, Tan Sri Tony Fernandes berikutan kejadian kebajikan 4 penumpang  penerbangan tambang murah itu  diabaikan di Ho Chi Minh, Vietnam  pada 18 dan 19 Mei lalu.

Tony  berpangkat, Tony  berkuasa, Tony sudah mula terlupa ...


...  TANPA  pelanggan  siapalah Air Asia?

Baca coretan  sahabat saya, Zulhazri Abu Bakar,  klik di sini.

14 ulasan:

  1. Ni mcm ceo penerbangan yg kontroversi tu je hahaha..tgh cari alku ke makkk..drag x tahan..

    BalasPadam
  2. Pelanggan airasia kebanyakkan adalah dr jabatan kerajaan atas alasan penjimatan kos. Keadaan ini tidak sepatut berlaku kerana MAS adalah GLC dan merupakan imej negara. Wajar pihak kerajaan menyokong MAS juga.

    BalasPadam
  3. We have enough of Air Asia arrogancy

    BalasPadam
  4. Sekarang ni susah nk dengar org 'besar-besar' ckp SORRY atas perbuatan mereka yg salah. Tp apakan daya kita orang 'kecil-kecil' ni pula yg perlu merasa serba salah dgn perbuatan itu. Padahal kita tahu kita dipihak yg benar dan hanya inginkan sebuah perkataan MAAF dari pihak yg salah.
    Bukan susah nk ucap perkataan MAAF, SORRY. Tapi keegoan yg menghalang segalanya.

    BalasPadam
  5. mungkin Air Asia kene belajar banyak dr MAS psl belas kasihan, empati dan perikemanusiaan...

    BalasPadam
  6. tony bongkak! boleh menjejaskan syarikat.. menjatuhkan imej negara..

    BalasPadam
  7. MAS code start with MH mean Malaysia Hospitality

    AirAsia code start with AK mean Aku kisah?

    BalasPadam
  8. Bila CEO Asia X sendiri dah berpenampilan macam tu. X hairanlah kalau dia dah lupa jatidiri dan malu menjadi MELAYU...Boss besar dia jugak seolah-olah menggalakkan budaya GAY jugak...Itukah GOOD VALUE yg nak di promotekan???

    BalasPadam
  9. Boikot la...lepas ni AA bwk monkey je travel lg senang

    BalasPadam
  10. sorry seems to be the hardest word.....

    BalasPadam
  11. mazidul sebelum awak menulis tertanya2 why air asia susah nak minta maaf, baik awak selidik siapa orang kuat di belakang air asia yang membolehkan tony fernandez ni buka air asia? kalau tak bukan pemimpin2 malaysia sendiri yang mengkhianati dan berpakat dengan tony, tak mungkin beliau mampu berdiri megah dan angkuh macam sekarang ni

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.