Sabtu, Februari 18, 2012

MARI BERSAMA KITA MEMBANTU FARIS UNTUK TERUS HIDUP DENGAN IZIN ALLAH

"Kita pernah belajar sama di ITM Shah Alam," kata Shamrulismawi Ismail. 

Saya menghubungi Sham, 39 tahun, pada jama 12.40 tengahari tadi. 

"Berapa orang anak?," soal saya.

"Tiga. Anak sulung perempuan, 13 tahun, kedua, 10 tahun dan Faris, 6 tahun," balasnya tenang.


 Perhatikan, wajah comel Faris sebelum ini belajar di sekolah di Puncak Perdana, Shah Alam, Selangor.

"Sejak bila Faris dimasukkan ke Sime Darby Medical Center Subang Jaya (Subang Jaya Medical Center)?," tanya saya.

"Sejak 1 Februari, masa itu dia kena sawan dan ada kesan kepada otak. Hari ke empat doktor ambil air tulang belakang dan dia dilaporkan dijangkiti penyakit Hemophagocytic Lymphohistiocytosis, HLH. Ringkasnya, barah darah. Semalam ketika terlantar, dia nampak berupaya menggeleng-gelengkan kepala walaupun doktor kata paru-paru tidak begitu berfungsi dan hati dia bengkak. Doktor hendak dia berehat dan kemudian diberikan ubat tidur," ujar anak kelahiran Jawi, Seberang Prai, Pulau Pinang itu.

Berikut gambar Faris dan keluarga di hospital.


Untuk rekod, Sham, kakitangan Standard Chartered Bank.

"Sham, saya percaya ramai pembaca blog saya mampu menghulurkan bantuan. Cuma, lazimnya setiap kita ingin menyumbang, memerlukan kepastian berhubung fakta sebenar, sebab itu saya menghubungi awak," jelas saya.

"Dalam waktu terdekat, saya akan menghantarkan salinan laporan pengesahan doktor dan gambar terkini Faris," balasnya. 

"Insurance coverage macamana?," soal saya.

"Saya punya RM25,000, isteri (Zuraini Mohamad) punya RM15,000," jawab Sham.

Bil hospital Faris setelah 18 hari dimasukkan ke hospital, kira-kira RM75,000.

Dalam erti kata lain, Sham dan keluarga memerlukan lebih RM30,000 lagi untuk membiayai kos perubatan anak bongsu mereka. 

Kepada pembaca bermurah hati, saya dengan rendah hati memohon bantuan semua untuk membantu Faris. Salurkan sumbangan ke akaun Maybank 1628-5200-2738 atau  1140-1115-2218 (Shamrulismawi Ismail)

Sebaik sumbangan didepositkan, sila tinggalkan komen 'STM' (Saya Telah Menyumbang) di ruang komen entri ini.

Saya percaya, jika kita membantu mereka memerlukan, Allah sentiasa pemurah kepada kita.

Ya Allah, izinkanlah Faris untuk terus hidup seperti anak-anak kami di muka bumi ini.

Di atas sumbangan ikhlas semua pembaca, saya dahului dengan ucapan terima kasih.

SILA HEBAHKAN
  

125 ulasan:

  1. salam
    saya percaya rakyat malaysia sangat Prihatin..
    sayu hati melihat anak kecil ini..
    selain menderma sama2 kita berdoa supaya anak kecil ini kembali sihat dan menjalani kehidupan seperti biasa,
    Insyaallah

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah.. terima kasih Sdr Mazidul atas tindakan pantas saudara sejak kita berhubung dr semalam. Saya (Amelia Shafer) bukanlah saudara mahupun kenalan rapat..tp atas dasar kemanusiaan bantuan seperti ini pasti mendapat perhatian ramai bila 'orang' spt Sdr yg suarakan.Saya/kami hanyalah 'orang kecil' suara kami mungkin/tidak mampu menawan hati orang diluar sana. Terima Kasih.

    BalasPadam
  3. Thank you, for writing this piece.......
    It'll go a long way, for both parents, and definitely, for Faris.

    BalasPadam
  4. Lapang sedikit dada sy bila nampak paparan berkenaan adik Faris and Shamrul plight dlm blog Tuan. At least lebih ramai akan dapat tolong membantu meringankan beban mereka, bukan setakat menghulurkan bantuan wang ringgit but disertakan sekali doa ikhlas untuk adik Faris kembali sembuh dan agar keluarga ini tabah dgn dugaan yg menimpa. Did my small part by sharing his plight on my Facebook, dgn harapan sahabat2 yg mengenali sy turut serta memberikan bantuan dan turut serta dlm menyebarkan kisah duka ini among their friends too. Insya'Allah adik Faris akan kembali sembuh. Amin. Ya'Allah

    BalasPadam
  5. The saddest thing to note is, in times of desperation and hardship filled with saddest, companies should allow his parents to apply for "paid-leave".

    BalasPadam
  6. bang hospital swasta tu, tak der berapa nak duit, discharge masuk hospital gomen lah.. belanja kurang sikit....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dear En. Maza,

      Sham has intentions to transfer adik Faris to HKL, but cannot do so now, because adik Faris is on 100% oxygen support, pumping into his lungs.

      For transfers to be safe for the patient, i.e. adik Faris, his lungs need to be strong enough. i.e. kena naik ke tahap at least 50% of oxygen level pumping into his lungs.

      Currently, adik Faris is in critical condition, and any transfer/movement is not advisable.

      En Maza,
      let's sama-sama kita sedekahkan doa untuk adik Faris semoga dia kembali sihat dan ceria; and harapkan yang terbaik untuknya, and for his parents too.

      May Allah protect this family, and give them the strength they need to weather this storm, and bless them with all the support they need from their families, relatives, and friends, near and far......
      Amin ya rabbal alamin.

      Padam
  7. sepekara lagi bang, kan kementerian kesihatan cakap hospitan gomen semakin cekap, dan tak perlu risau lagi...

    sekadar beri cadangan utk kurangkan kos dan beban kerisauan..serta tak mau bagi hospital swasta mencekik kedarah berlebih2an...

    BalasPadam
  8. Maza..

    Ayah dia mmg dah rancang utk tukar hospital, tapi keadaan adik Faris tengah kritikal dan menggunakan mesin oksigen. So, wat sementara ni sangat berisiko untuk pindahkan adik Faris.

    BalasPadam
  9. Salam,
    Saya ayah kepada adik Faris.
    Memang telah bercadang utk transfer ke hospital kerajaan minggu lepas tapi disebabkan keadaan anak saya yg sgt kritikal & atas nasihat doktor serta tak mahu mengambil risiko, saya terpaksa kekalkan faris di SJMC sehingga keadaan dia mengizinkan utk dipindahkan ke hospital lain...

    Apapun, saya mohon rakan supaya mendoakan anak saya semoga cepat sembuh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam saudara,
      Anak saya juga mengidap sakit yang sama. Beliau dikesan HLH semasa berumur 6 tahun 1 bulan.
      Rawatan dibuat di PPUM setelah ditukarkan dari Tropicana Medical Center.
      Believe me, PPUM has the expertise.

      My son is 8 yrs plus now and recovering well.

      The treatment is very costly especially during the chemo period. Chemo regime was 9 months and the anti-rejection drugs (sandimum neoral) alone cost abt RM1.5k/week. Chemo regime was abt 4k/treatment.

      Padam
    2. Assalam SandMan..mohon beri contact number.anak saya juga hidap pnyakit HLH.mohon share maklumat.anak saya skrang di icu hkl. Pls sms saya rusyaidi 0199773772

      Padam
    3. Assalam SandMan.mohon bg contact number.anak saya juga hidap HLH dan berada di ICU HKL.nak tanya brkenaan HLH.minta sms saya 0199773772

      Padam
  10. Insyaallah kita sama2 membantu.mohon untuk sharekan diblog saya juga.Saya suggest juga untuk cuba refer ke pusat zakat,kawan saya pernah ada kes lebih kurang begini,alhamdulillah dapat bantuan pusat zakat.

    BalasPadam
  11. saudara maza, adik Faris was admitted on the 1st/2nd Febuary. Masa tu not knowing punca sebenar sakit, thy send him to hospital yg covered by their insurance co. Lps punca penyakit dah diketahui n proses berubat started, tak smpi 2 minggu cost dah sum up to 75k (disebabkan kos mengubati penyakit ni tinggi). Bila nak transfer adik Faris, keadaan dia dah terlalu lemah n cud menyebabkan keadaan menjadi lebeih kritikal. So nak tak nak, dia kena continue juga berubat di SDMC.

    BalasPadam
  12. Kami doa kan adek faris cepat semboh seperti sedia kala....pada keluarganya semoga tabah menghadapi dugaan ini.

    BalasPadam
  13. "STM" semoga cepat sembuh dan kembali bermain bersama kawan=kawan. GBU..

    BalasPadam
  14. sama sama kita doakan.... semoga cepat sembuh. If you are working in StanChart, knp tak cover under medical? just wondering...

    BalasPadam
  15. Sama-Sama kita doakan agar cepat sembuh. Just wondering if Sham is working with StanChart, kenape tak claim under 'medical claim' and ask to charge under GL?

    BalasPadam
  16. transfer secepat mungkin.... anak sedara sy dulu di smc (selangor medical center) hampir 3 minggu... mcm2 doktor bg kata2 dan hujah2... mcm2 ubat masuk dalam badan anak buah sy.. namun setelah sy dan abg sy sepakat utk bertegas & tidak meng'indah'kan kata doktor...& mcm2 hospital swasta ni meng'indah'kan kata2... anak buah sy dah biru & kritikal, tapi masih berdolak dalih....kami bertekad memindahkan anak abg sy ke HKL...s sampai HKL masuk ICU.. kami tak tau apa berlaku kat dlm... bila doktor keluar.. doktor ckp.. kami dah sedut kahak dalam dada anak buah saya.. sikit shj lagi lambat.. paru2 dan otak akan di jangkiti kuman...seminggu di tahan di wad HKL... selepas tu rawatan susulan selama 2 minggu...alhamdulillah anak buah saya dah 5 thn sekarang..... sy menulis bukan untuk menakutkan tuan... tapi pengalaman saya dengan SMC banyak memberi ruang untuk sy percaya pada kakitangan kerajaan di hospital.. ... sy sekeluarga juga turut mendoakan agar anak tuan cepat sembuh...

    BalasPadam
  17. Diharap dapat bersabar dengan ujian Allah. Dekatkan diri denganNya kerana sesungguhnya ada hikmah disebalik setiap ujian..Di doakan Adik Faris sembuh seperti seperti sediakala. Amin..

    BalasPadam
  18. Insya-Allah adik faris akan sihat seperti sedia kala. Allah memilih adik faris kerana DIA tahu adik faris mampu mengharungi ujian dari Nya. Begitu juga dgn keluarga En Sham. Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul. Anggap lah En Sham sekeluaga adalah yg teristimewa & terpilih utk menjalani ujian dari Yang Maha Esa. Kami sekeluarga doakn adik faris cepat sembuh sepeti mana rakan2 doakan anak kami farid sebelum ini. sekian. STM

    BalasPadam
  19. STM- sebagai seorang ibu, sy begitu sayu melihat keadaan adik Faris. Semoga dgn sumbangan kecil ini dpt membantu. Sy mendoakan agar adik Faris akan terus kuat melawan penyakit ini. Dan semoga ALLAH akan meringankan kesakitan adik Faris seterusnya menyembuhkan penyakit ini dengan SEGERA, amin.

    BalasPadam
  20. Salam....berat mata memandang....berat lagi penderitaan adik faris ni....sayup n sebak melihat air mate adik faris yg hmpir jajut ke pipi dlm menahan kesakitan n dugaan yg Maha Esa...Sy Yakin rakyat malaysia amat prihatin dlm bab ini....

    BalasPadam
  21. salam, abah.. nk bantu dr segi kewangan memang x mampu; insyaAllah.. saya turut mendoakan kegembiraan keluarga abah kembali spy dulu; saya seorg ibu.. dan sangat memahami penderitaan isteri abah; bilamana ank yg dikandung 9 bln 10 hari kini memderita.. jika boleh ditukarganti nyawa ibu ; itulah besarnya perasaan kasih dan cinta seorg ibu terhadap anaknya. semoga faris kembali sembuh.. amin

    BalasPadam
  22. STM. Semoga Allah memberikan kekuatan pd mereka.

    BalasPadam
  23. STM..
    saya juga membuat jualan amal untuk adik Faris ini... jualan amal tersebut bermula dari hari ini.. layari www.facebook.com/CTchocolate
    terima kasih

    Semoga ALLAH memberikan yang terbaik buat keluarga ini.. ameen

    BalasPadam
  24. STM.semoga Faris akan sehat semula,insyaAllah..

    BalasPadam
  25. STM - Semoga tabah dgn segala ujian dari Allah.

    BalasPadam
  26. STM... semoga Allah panjangkan umur adik Faris dan disembuhkan dari segala penyakit...

    BalasPadam
  27. STM ...semoga Allah panjangkan umur adik Faris dan disembuhkan dari segala penyakit.....

    BalasPadam
  28. STM... semoga Allah panjangkan umur adik Faris dan cepat sembuh dr penyakitnya....

    BalasPadam
  29. As Salam ... Semoga Adik Faris segera sembuh, dan Adik & keluarga tabah menghadapi dugaan Ilahi ... STM :)

    BalasPadam
  30. sedih tengok beberapa komen kat sini .. tambah2 bab kenapa x guna medical claim .. duhhhh korang tak baca ke ulasan dari Mazidul?????

    anyway, utk sapa2 yg nak komen, kalau rasa komen x membina dan menyesakkan family tu, x yah la komen .. kasik komen yg positif ..

    buat Abah .. kami semua doakan yang terbaik dan insya Allah moga adik Faris cepat sembuh ..

    buat yg lain .. derma la walaupun RM10 .. kalau masing2 kita menderma walaupun RM1 .. kalau dah seribu orang dah boleh jadi RM1000 ... jadi bantu la setakat yg mampu ..

    BalasPadam
  31. STM
    Semoga adik faris cempat sembuh..amin..

    BalasPadam
  32. saya sahabat baik kepada ayah faris, tadi saya lawat adik faris, keadaannya amat critical. mintak lah jasa baik pembaca supaya berdoa selepas solat. mintak tuhan mengurangkan penderitaannya dan sembuhkanlah penyakitnya. kuatkanlah semangat family mereka.

    BalasPadam
  33. terima kasih pada sedara mazidul.

    saya sahabat baik ayah faris. tadi saya lawat dan keadaan amatlah critical. hanya tuhan yg mampu menolongnya. mintak jasa baik pembaca supaya mintak doa kepada tuhan supaya sembohkanya penyakit adik faris dan kurangkan pederitaannya. kuatlah semangat keluarga mereka. amin.

    BalasPadam
  34. STM -
    Semoga tabah dgn segala ujian dari Allah & semoga adik faris cepat sembuh..

    BalasPadam
  35. -STM-
    saya sangat sedih dan bersimpati... semoga sumabngan saya sedikit sebanyak dapat membantu...
    http://dialoguda.blogspot.com/2012/02/bantu-faris-nur-daniel.html

    BalasPadam
  36. STM,

    semoga allah menyembuhkan adik faris,meringankan bebanannya dan semoga ibu bapa yang cekal terus tabah...

    BalasPadam
  37. STM... semoga shamrulismawi tabah menghadapi ujian ini. kepada adik faris... semoga sembuh dari segala penyakit.

    BalasPadam
  38. STM..saya doakan semoga adik Faris cepat sembuh dan mampu meneruskan kehidupan spt anak2 yg lain..berat mata memandang berat lg bahu yg memikul..hanya Allah swt yg lebih mengetahui..utk keluarga Adik Faris,byk2kan bersabar di atas dugaaNya..

    BalasPadam
  39. ~ STM ~
    Semoga sumbangan ini dapat membantu menampung kos perbelanjaan perubatan anak ini.
    Semoga cahaya kegembiraan akan kembali menyinari keluarganya. Amin

    BalasPadam
  40. Assalamualaikum.. Sy doakan faris akan lekas sembuh, mari kita semua sama2 bantu dia dr segi kewangan. Bygkan lah kalau anak kita ditempat faris, pasti kita pun susah.
    Kalau boleh kita nak sume org especially anak2 kecil dpt rawatan terbaik di hospital swasta. Doctor di SDMC pun mmg terbaik.
    Memandangkan keadaan kritikal, sy rasa tak usahlah pindah ke hospital gov.
    Mari kita menderma rm10 setiap org,niat ikhlas nak bantu. Esok2 kalau kita dlm kesusahan, org lain pasti bantu kita.

    BalasPadam
  41. ~STM~
    Semoga adik Faris cepat sembuh & Keluarga En. Sham kembali ceria.. amin

    BalasPadam
  42. Saya try transfer duit tadi tapi rejected atas sebab transaction unauthorised. Kenapa ye? Ini problem belah saya atau penerima? Just to inform takut tak dapat sumbangan dari yang lain kerana hal ini.

    BalasPadam
  43. STM.

    Syirin:cuba transferkan ke 1140 1115 2218.
    saya pun hadapi masalah serupa pagi tadi.

    Ya Allah..kuatkanlah semangat Faris to fight the pain.Insyallah, saya sentiasa doakan supaya Faris sembuh...

    BalasPadam
  44. Saya pun sama.. Account Not Authorised. Kdg2 bank yg block bila tgk byk transaction masuk.. Maybe ada acc lain bole share..

    BalasPadam
  45. setuju dgn @widin.
    sy sangat berharap agar ayah faris segera memindahkan faris ke gov hosp.gov hosp skarang dah ramai pakar yg insyaAllah ikhlas membantu.di HKL pon ramai pakar yg bagus2.utk makluman byk kes yg xdpt diselesaikan di swasta akan ditolak ke gov hosp.tp dah terlambat.bila benda xdiingini terjadi diorang salahkan gov hosp.
    harap ayah faris cuba sedaya upaya utk pindahkan faris ke HKL.semoga adik faris cepat sembuh.

    BalasPadam
  46. syirin:i pon dapat error tu.xdapat transfer.

    BalasPadam
  47. Terima kasih semua di atas keprihatinan.

    Terdapat 2 nombor akaun disertakan.

    BalasPadam
  48. STM. CEPAT SEMBUH YE DIK.. AUNTIE DOAKAN....

    BalasPadam
  49. STM
    abah..insyaAllah Allah akan permudahkan segalanya...abah mesti kuat utk faris...

    BalasPadam
  50. stm..Ya Allah, kurangkanlah bebanan anak kecil ini..semoga cepat sembuh ye syg

    BalasPadam
  51. STM..
    sebak, anak auntie seusia faris.
    semoga cepat sembuh.

    BalasPadam
  52. STM. Mari sama kita berdoa dan bertasbih dgn doa Nabi Yunus A.S. semoga anak faris selamat dan penyakit ini menemukan jalan keluar..amin

    BalasPadam
  53. STM,semoga cepat sembuh ye adik faris...

    BalasPadam
  54. STM ,Semoga cepat sembuh dan dipermudah segalanya.

    BalasPadam
  55. STM sebak baca kidah adik ni.. semoga Allah sentiasa lindungi dia.. ;(

    BalasPadam
  56. STM
    Semoga adik Faris dikurangkan sakit, cepat sembuh dan dipanjang hayat. Insha-Allah :)

    BalasPadam
  57. STM.
    YA ALLAH, KAU MAKBULKANLAH DOA2 KAMI INI. AMIN....

    BalasPadam
  58. Salam,

    SMT

    Semoga dipermudahkan segala urusan.

    Regards,

    Naim

    BalasPadam
  59. Salam,

    STM

    Semoga Allah mempermudahkan segala urusan adik Faris dan semoga Allah berikan yang terbaik.

    Regards,

    Naim

    BalasPadam
  60. STM...semoga anak kecil ini sihat semula

    BalasPadam
  61. Assalammualaikum, untuk pengetahuan semua... SDMC adalah pusat rawatan kanser swasta yg terbesar di Malaysia. Peralatannya adalah yang tercanggih. Jadi, untuk membandingkan dengan hospital swasta lain adalah tidak berpatutan.

    Pengalaman saya sebagai seorang ibu yang pernah mempunyai anak sakit kanser, dalam jangka masa begini apa yg diperlukan oleh ibubapa Faris adalah kata2 positif. Adalah tidak adil utk kita menyatakan hospital A bagus, hospital B lebih bagus sedangkan tidak dibuktikan betul2 dgn perbandingan fakta dan ilmiah terhadap rekod prestasi hospital2 tersebut. Jikalau ianya dikatakan bagus kerana peralatan, sudah pasti Pusat Kanser swasta lebih bagus. Kalau diukur dari segi pengalaman, pakar kanser di SDMC adalah perintis transplant dan kajian kanser di Malaysia semasa beliau berada di PPUM dulu. Pakar2 kanser senior PPUM tu kebanyakkannya student dia dan mereka2 juga bagus dan komited belaka. Semua pusat kanser baik swasta mahupun kerajaan mahu memberikan rawatan terbaik. Selebihnya bergantung pada kuasa Allah swt. Juga ia terpulang pd ibubapa utk keselesaan, kemudahan utk berpindah randah, kesanggupan utk mengikut giliran, additional costs, etc.

    Semasa anak saya sakit dulu, saya juga terima komen2 sebegitu... Org ni kata hospital ni bagus, org tu kata hospital tu bagus. Hal ini sungguh mengelirukan saya sebagai ibu yang mahukan yg terbaik utk anak tercinta. Memindahkan anak dari satu tempat ke satu tempat bkn lah perkara yg mudah. Banyak faktor perlu diambil kira termasuk keadaan pesakit tu sendiri. Setiap hospital swasta vs kerajaan mempunyai pro & kontranya. Anak saya menerima rawatan di PPUM dan juga SDMC. Kedua2nya ada pro dan kontranya. Untuk penjelasan lebih lanjut berdasarkan pengalaman saya, lebih baik sekiranya saya berbual sendiri dgn ibubapa Faris secara personal.

    Buat ibubapa Faris, saya sedia membantu anda... sekiranya ingin berkongsi pengalaman dengan saya dan apa jua bantuan yg saya termampu (mungkin perlukan pendapat, sokongan, ataupun derma darah, platelet, etc... walaupun kami kini jauh di Perak). Jikalau sudi, boleh hubungi saya melalui email dahulu... ummuhuffaz@gmail.com. Terima kasih

    BalasPadam
  62. STM..smg Allah berkati n lindungi faris..Amin

    BalasPadam
  63. Semoga Allah berkati n lindungi faris. Allah sntiasa bersama kamu..

    BalasPadam
  64. STM
    Semoga doa serta harapan ayah & ibu adik Faris diperkenankan, Amin.

    BalasPadam
  65. STM.
    Mari doakan yang terbaik bagi keluarga ini.

    BalasPadam
  66. STM,
    Ya Allah, sembuhkan adik Faris. Amin...

    BalasPadam
  67. STM-moga adik faris cepat sembuh..harap ibu bapa beliau tabah menghadapi dugaan Allah... Syafakallah adik Faris

    BalasPadam
  68. STM...Semoga adik Faris diberi kekuatan menghadapi dugaan dari yang Maha Esa & semoga kedua ibubapa adik Faris juga diberi kekuatan dan tabah menghadapi dugaan dariNYA. Diharap adik Faris cepat sembuh

    BalasPadam
  69. STM-semoga adik faris cepat sembuh dan diharap tuhan bg ketabahan hati pada ibu bapa beliau.. amin..

    BalasPadam
  70. STM..semoga Allah permudahkan segala urusan family ini..Amin

    BalasPadam
  71. STM..Semoga Allah permudahkan segala urusan family ini. Amin

    BalasPadam
  72. salam semua,sedih sayu simpati pada famili n khususnya pada adik Faris..anak kecil ni belum puas kenal erti hidup kt dunia,dia dah diuji oleh yg MAHA berkuasa,ALLAH SWT.Harap doa kita agar Adik Faris sembuh seperti kanak-kanak biasa di Makbl oleh NYA.Hari ini Khamis mlm Jumaat elok la kita mmbaca Yassin n berdoa mudah-mudahan keluarga ini tabah hadapi dugaan ini dan Adik Faris boleh sihat n bermain semula.insyaALLAH.. Assalamualaikum wbt..

    BalasPadam
  73. Mohon share di blog saya. dan semoga Allah memberikan kekuatan untuk adik Faris terus berjuang melawan sakit yang dihadapi.. Sesungguhnya Allah maha pengasih, penyayang dan pengasihani. Amin Ya Rabbal Alamin

    BalasPadam
  74. Ya Allah, Kau hapuskanlah penderitaan anak ini..sesungguhnya Kau la maha penyayang lagi maha mengasihani...AMIN..

    mohon share d blog...

    BalasPadam
  75. STM
    Ya Allah, Kau hapuskanlah penderitaan anak ini...sesungguhnya Kau la maha penyayang lagi maha mengasihani..AMIN...

    BalasPadam
  76. Adik Faris sudah pergi meninggalkan kita semua. Begitu yg tertulis di FB ayahnya kira2 sejam lalu. Sayangnya, semua posting berkenaan kisah adik Faris sejak terlantar telah dipadamkan dr Fb ayahnya, pastinya mrk sedang dalam berduka.

    Al-Fatihah buat adik Faris. Semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan ini.

    Kami cuba membuat apa yang termampu melalui jualan amal. Walaupun jumlahnya tidak seberapa, semoga dapat membantu serba sedikit keluarganya.

    BalasPadam
  77. Kira-kira sejam lepas, ayah Faris menulis di wall FBnya tentang pemergian anaknya menghadap Ilahi. Sudah terhentilah penderitaan Adik Faris di muka bumi ini.

    Namun semua posting dan gambar tentang faris sejak dia terlantar sakit sudah dipadamkan oleh ayahnya, tentunya kerana mereka sedang berduka.

    AlFatihah buat adik Faris. Semoga keluarganya tabah menghadapi dugaan ini.

    *Di pihak kami, masih meneruskan jualan amal sejak 20 - 29 Feb ini utk keluarga ini. Walaupun jumlahnya tidaklah sebanyak mana, semoga dapat meringankan beban keluarga yang ditinggalkannya.

    BalasPadam
  78. Innalillahiwainnailaihirojiun. Al-Fatihah...
    [Tepat 10.18 pagi, 23/2/2012 adik Faris, pergi utk selamanya setelah 23 hari bertarung dgn Kanser Darah.
    http://www.mykhalish.com/2012/02/pulangnya-mujahid-allah-faris-nur.html

    BalasPadam
  79. Salam..

    Semoga Allah berikan kekuatan utk adik faris & keluarga utk tempuhi ujian ini..semoga adik faris cepat sembuh..ameen..
    STM..~~

    BalasPadam
  80. pelik betul , mula2 doktor detect sawan lepas tu paru-paru malfunction then liver enlarge pastu kanser darah dan buat kemoterapi 2-3 kali semuanya berlaku dalam 23 hari ... betul ke pemeriksaan dan rawatan doktor . sedangkan sebelum kena sawan dia sihat . pastu barah ni jenis penyakit yang menyerang secara perlahan dalam tempoh lama baru jadi kronik

    BalasPadam
  81. STM. saya doakan semoga adik Faris cepat sembuh...

    BalasPadam
  82. STM. Semoga adik ini cepat sembuh dan sihat seperti kanak2 yang lain.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.