Selasa, Julai 05, 2011

666


JIka ada antara kumpulan penyelidik paranormal lain berminat menjalankan kajian bersama, sila hubungi saya di mazidulakmal@yahoo.com

NOTA

Maaf, saya tidak akan menyiarkan komen disertakan dengan terlalu banyak links sehingga kelihatan semak untuk dibaca.

24 ulasan:

  1. mesra macam mana tu greenapple?hehe

    BalasPadam
  2. ghosbuster sudah mari. sekadar ingin tau, apa istimewanya angka 6 sebanyak tiga kali tu? initial member ada 6 orang ke?

    BalasPadam
  3. Rozy, masa pergi ke Highland Towers tu ada 9 kru, gabungan 2 groups dan saya.

    So, lepas habis tinjauan, masa minum saya cadangkan nama tu, it is just a series of 999, diterbalikkan.

    BalasPadam
  4. ghostbusters dah....takmo ikutla....hihi

    BalasPadam
  5. Seram tapi mesra maknanya, hantu yang senyumm, 6

    BalasPadam
  6. teringin gak nk folow bro...saje nak timba pengalaman dan ilmu....tp lokasi agak jauh...kalo ade buat kajian ke area perak,perlis aatau kedah bleh abg jemput sy skali?email sy chaos_clanz@yahoo.com

    terima kasih

    BalasPadam
  7. SMTI
    Bro Mazidul,
    Idea yg bagus dgn penamaan gabungan persatuan-persatuan Paranormal yang lain. Jika ada perancangan program bersiri yg memberi info dan kisah Kajian Paranormal, itu adalah jalan pembukaan mata kepada masyarakat dan generasi masa hadapan. Adakah kajian Paranormal pernah dibentangkan di universiti tempatan utk dijadikan subjek kursus tertentu?

    BalasPadam
  8. kenapa 6 6 6 ? nombor ini lebih kepada pemuja setai.

    BalasPadam
  9. dvd, itu tanggapan/kepercayaan orang bukan Islam dan tidak ada kena mengena dengan nama kru kami.

    Macam saya tulis sebelum ini, it is just a combination of numbers.

    BalasPadam
  10. n mathematics

    666 is the sum of the first 36 natural numbers (i.e. 1 + 2 + 3 + ... + 34 + 35 + 36 = 666), and thus a triangular number.

    Since 36 is both square and triangular, 666 is the sixth number of the form n2(n2 + 1) / 2 (sequence A037270 in OEIS) and the eighth number of the form n(n + 1)(n2 + n + 2) / 8 (doubly triangular numbers) (A002817).

    666 is an abundant number.

    The number of prime numbers up to 666 is 121, the square of the number of prime numbers up to 36.[vague]

    666 is the sum of the squares of the first 7 prime numbers: 4+9+25+49+121+169+289=666.

    666 is the 60th 12-factored number; 60 is the first 12-factored number.

    The harmonic mean of the decimal digits of 666 is (trivially — all repdigit natural numbers have this property) an integer: 3/(1/6 + 1/6 + 1/6) = 6, making 666 the 54th number with this property.

    In base 10, 666 is a repdigit (and therefore a palindromic number) and a Smith number. A prime reciprocal magic square based on 1/149 in base 10 has a magic total of 666.

    The Roman numeral for 666, DCLXVI, has exactly one occurrence of all symbols whose value is less than 1000 (D=500, C=100, L=50, X=10, V=5, I=1).

    666 is a member of the indices of prime Pandovan numbers: 3, 4, 5, 7, 8, 14, 19, 30, 37, 84, 128, 469, 666, 1262, 1573, 2003, 2210, ... (sequence A112882 in OEIS).

    The sine of the angle 666° multiplied by -2 is equal to the golden ratio:

    -2 \sin 666^\circ = 2 \sin 54^\circ = 2 \cos 36^\circ = \varphi\, = \frac{1 + \sqrt{5}}{2} = 1.61803\,39887\ldots\,

    BalasPadam
  11. penerangan 666 yg jelas dan terang.

    izinkan saya mencadang agar logo hantu tersebut dilakar ke arah yg lebih mesra dan aman. agar hubungan yg terjalin antara dua alam kelak (jika ada) lebih harmoni sifatnya.

    BalasPadam
  12. smti....mysterious yet still harmonius.... :)

    BalasPadam
  13. 666 memang sesuai dgn entiti paranormal.

    Melihat kepada logo & warna Team 666, saya cuba tafsirkan spt berikut :-

    Bulatan : Dunia, sesuatu ruang, rumah, diri manusia, premis perniagaan/pejabat - Ketentuan/Qadha & Qadar

    Hitam : Sejarah, ketakutan, kesilapan, kemudaratan, kekecewaan, ada sesuatu - Kajilah.

    Kelabu : Tidak pasti, kabur, mungkin ya mungkin tidak/mungkin baik mungkin buruk - Telitilah.

    Merah : Bahaya, ancaman, sesuatu yang tidak dijangka - Beranilah (mental, fizikal & spiritual).

    Putih : Pulih, suci, ketenangan, abadi - Usahakanlah.

    En. Mazidul, siapa yang reka logo tu? Sesuai dgn tujuan - Tahniah!

    BalasPadam
  14. ada peluang PAGparanormal memang nak bekerjasama dengan abg mazidul lagi... insyaAllah...

    BalasPadam
  15. itu logo permanent ke bro MAS? hantu tu nampak comel lah~

    BalasPadam
  16. Jutaan terima kasih kpd Bro Mazidul dgn penerangan jitu & mantap berkenaan 666. Maybe lepas ni TV3 nak buat satu rancangan baru bernama 666. bersaing secara sihat dengan cerita uncle seekers. skop maybe kena buka lagi luas. ruang siaran : waktu prime. pasti mendapat sambutan & menjadi rancangan yg sering ditunggu peminat saban minggu.

    BalasPadam
  17. smti...suka baca...tp nk joint...ermmm...tak tau kena fikir brp kali...

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.