Khamis, April 02, 2009

Di 'Rogol' Dua Kali

Hari ini saya menghubungi wanita berusia 40 tahun melalui telefon berikutan sistem pesanan ringkas dihantar ke talian hotline 360.

Menurutnya dia dirogol pemandu teksi dua tahun lalu semasa dalam perjalanan dari Ampang Point ke Keramat, Kuala Lumpur.

“Saya memang duduk KL tapi tak familiar sangat dengan tempat. Masa tu siang, dia rogol saya kat dalam teksi,” ujarnya.

“Repot polis?,” tanya saya.

“Tak. Saya tak berani. Dia bomoh, dia tahu kat mana rumah saya. Bahaya,” jelasnya.

Pemandu teksi terbabit didakwa berbangsa Melayu.

“Kali kedua tu, saya ada emergency, call dia. Dia rogol saya di rumah tumpangan,” katanya.

“Huis! Awak kata dah dirogol kali pertama. Macamana awak boleh call pemandu teksi sama? Lepas tu dirogol di rumah tumpangan pulak,” saya hairan.

Dia kemudian memutuskan panggilan.

38 ulasan:

  1. mesti dia dah salah tafsir maksud rogol tu.. huhu~~

    BalasPadam
  2. Ini cerita benar ke atau saja mereka cerita nak buat publisiti. Kemungkinan :
    1. Mungkin perempuan itu menawarkan 'perkhidmatan' kepada pemandu teksi tersebut
    2. Mungkin pemandu teksi itu kenal dengannya dan pernah menjadi teman mesranya
    3. Mungkin ini cerita rekaan semata-mata

    BalasPadam
  3. uiks...mcm tu lak?
    dah tau lelaki tu merbahaya,kenapa nak call teksi dia lagi..
    emm...macam saje2 je reka cerita

    BalasPadam
  4. mula nak sama nak.. kemudian lepas ada problem & bergaduh... mula la kata kena 'rogol'...

    BalasPadam
  5. HEH, entah la bro, saya rasa dia memang dah 'kenal' dengan pemandu teksi tu.

    Banyak kes begitu.

    BalasPadam
  6. tak masuk akal..seram je perempuan mcm tu..ntah2 dia saje je nak buat cerita and nak ngorat mazidul melalui call tu hahaha

    BalasPadam
  7. macam tak betul je citer ni....terer brader mazidul kantoikan dia :D

    BalasPadam
  8. ape jenis perempuan neh?
    aku xpnh dgr lagi kes wanita dirogol berulang kali oleh org yg same!!

    hairan sungguh...
    bukankah seorang wanita akn trauma dgn kejadian itu & berdendam dgn perogol? dan lelaki tbabit xkn bjumpa lg dgn wanita terbabit???

    Beliau beritahu En Mazidul yg beliau dirogol dirumah tumpangan.. aku rse, pmpuan ini sengaja nk reka2 cerita.. xmsk akal lgsung citer minah otak sengkek neh. ape yg Emergency? Emergency sbb gian xdpt benda tu ker?

    mcm2 hal dunia sekarang neh..


    ---->>> tahniah diatas paparan 360 mlm td, hebat n berani sungguh krew 360.. tahniah!!!!

    BalasPadam
  9. bukan "dirogol"
    tp sengaja...

    salah ckp permpuan ni,

    mksud rogol lain..

    aku payah btol nk komen pmpuan nih,
    bodoh ke ape dia ne???????

    BalasPadam
  10. Ini macam punya orang pun ada ka? Bak kata si nabil "lu pikir sendiri la"

    What say you?

    BalasPadam
  11. ishh pelik la pulak..saja sendiri cari penyakit kalau betull

    BalasPadam
  12. mungkin die di bawa ke KL oleh pemandu teksi tue.. atas pujukan si pemandu yang setia menemani die di KL sampai die di nodai

    disebabkan perkara itu die menjauhakn diri dari pemandu teksi.. cuma bial menghadapai masalah pemandu teksi nie sahaj harapan terakhir untuk menolongnya.. (mungkin berkaitan dengan masalah kewangan kot)

    tetapi nothing free kan.. mesti pemandu teksi tue de mintak balasan jugak.. dan dia terpaksa relakan asalkan masalah selesai

    peh kalah detektif nie...

    BalasPadam
  13. pelik tu...takkan kena sanggup kena rogol dua kali....macam tak betul je pompuan tu...

    BalasPadam
  14. wes..sewel ke ape..wt malu jek..bek xyh cite..

    BalasPadam
  15. ada udang disebalik batu?? mungkin juga? betul ke? atau sekadar inginkan populariti atau publisiti?

    Kena rogol pertama kali, selepas itu, masih lagi menghubugi orang yang merogolnya. atau...dia menyimpan dendam dengan 'orang' itu dan cuba memalukannya?

    Kita tunggu apa kata bro mazidul huraikan atau abaikan saja..

    BalasPadam
  16. Kena perangkap terus terputus talian.Nampak sangat perempuan tu saje jer reka cerita.Alahai....

    BalasPadam
  17. Rie, lepas tu dia hantar SMS, katanya dia tak boleh bercakap dengan saya kerana rumah dia tinggal dilengkapi sistem perakam audio dan CCTV. Lagi saya berasa pelik dan ajaib.

    BalasPadam
  18. firasat saya, dia ni nak publisiti murahan ja ni,,,

    ajar dia, check no hp daftar nama sapa...

    BalasPadam
  19. kehkehkeh.... pompuan tu saja jer nak cakap ngan kau, mazidul... yerlah, takkan nak sembang kosong-kosong... musti ada berita... dan dia pun sensasikanlah berita tu... tu yang kau dengar sampai dia putuskan talian... tu pun pasai terkantoi...

    cuma satu sajalah... aku tak tertarik langsung dengan cerita wanita kena rogol ni... apatah lagi dirogol di rumah tumpangan... peh...

    Aku cuma tertarik dengan cerita yang kununnya si pemandu teksi tu sorang bomoh. Umumlah masyarakat kita, pandang hebat sungguh si bomoh waimma apa bomoh sekalipun termasuklah mereka yang menggelarkan diri mereka perawat Islam. Apa saja yang bomoh tu buat atau cakap, akan dipakai atau dipercayai bulat-bulat tanpa ragu-ragu. Sampaikan ketul batu tepi jalan pun, kunun dijampi dan dikatakan batu sakti pun, ramai yang berebut nak memilikinya.

    Sedangkan bomoh tu juga seorang (kalau pun bukan seekor) manusia. Kalau diketuk kepalanya pun benjol. Kalau ditumbuk batang hidungnya, soheh meleleh darah turun ke mulut kalau tidak pun ke perut.

    Ramai bomoh yang aku kenal, terutama yang mengiklankan diri di tabloid-tabloid, sorang pun takder yang genuine lagi. Tu belum lagi yang mengaku mereka sebagai perawat Islam, yang mengeluarkan saka, memasukkan jin ke dalam botol dan sebagainya... malah ada yang mendakwa mereka boleh membunuh Iblis padahal telah dijanjikan oleh Allah Taala bahawa Iblis itu hayatnya sehinggalah ke tiupan sangkakala pertama. Bukannya maut di tangan bomoh yang mengaji matematik pun tak lulus, fizik, kimia dan biologi pun langsung tak reti.

    Daripada kesimpulan yang aku boleh buat, umat kita terlalu lemah dalam mengamalkan ajaran Islam. Mengaku Islam, mengaku Allah itu Tuhan mutlak, mengaku Muhammad itu pesuruh-Nya, tetapi masih takutkan bomoh, seolah-olah bomoh itu merupakan entiti agung yang menjadikan segala-galanya dengan kuasa jampi dan air liurnya semata-mata.

    Bagi aku, bomoh adalah golongan tongong-pandai (tak pandai dalam bidang lain tapi sangat pandai dalam hal tipu dan silap mata). Bagi golongan yang mengatakan, mereka bimbang si bomoh yang mengetahui rumah mereka akan melakukan sesuatu yang tidak baik kepada mereka... mereka lebih tongong daripada si bomoh itu sendiri.

    Tapi lebih tongonglah kalau dirogol dalam rumah tumpangan selepas menumpang teksi si bomoh...

    BalasPadam
  20. Salam En Mazidul,

    Perempuan ni bukan dirogol tapi sukarela untuk di rogol.saje je dia beritahu En Mazidul.Kalau betul rumah dia ada cctv dan perakam audio tapi kenapa dia berani jwb call En Mazidul sehingga ditanya soalan yang dia tak boleh jawab,terus putuskan talian..
    Perempuan ni ketagih seks lah agaknya..

    BalasPadam
  21. Syok dengan kali pertama, dia offer plak kali kedua.

    Elllleh, tau dah taktik pompuan murah macam tu..

    BalasPadam
  22. Ceh!!Skizo tu bro!ha ha ha

    Itulah masalahnya. Orang macam ni hanya menyebabkan orang pandang serong terhadap mangsa rogol yang sebenar..ini yang gue hangin satu badan ni!

    Natijahnya, mujur bro mazidul, selaku veteran dalam kewartawanan,buat homework by calling minah tu. Kalau tak, heboh satu kampung dgn spekulasi pemandu teksi tak boleh dipercayai.

    Tahniah bro.

    BalasPadam
  23. Salam Tuan

    Gelak besar baca cerita ni.

    Temberang je tu.

    Masa seronok apa pun tak ingat

    Bila dah ada problem

    masing masing keras kepala

    hati beku

    mulalah dia ni tuduh dia ni

    apa pun kesimpulannya

    1. Perempuan tu berbohong
    2. Padan muka dia .... he he he he

    Terbaca dalam akhbar online baru ni, dah sebulan kena rogol ( lebih dari sekali, itu yang dia cerita, yang dia tak cerita Allah sahaja yang tahu...)
    baru nak report atas alasan sibuk bekerja...

    tipulah tu ha ha ha ha ha ha ha ha ha

    Perempuan (yang tak beriman sahja tau), masa seronok, dapat duit dapat macam macam tak ingat apa apa dah, bila dah ditinggalkan mulalah terasa diri tu di tipu ha ha ha ha ha ha ha

    Pernah beberapa tahun dulu pun kes begini juga, mengadu di rogol lebih 100 kali... ha ha ha ha ha ha ha lagi tipu.

    Sekian, wasalam.

    BalasPadam
  24. maybe perempuan nie nak jadi director drama kot. but jalan cerita dia langsung tak masuk akal laa...

    BalasPadam
  25. to anon oo: best ah komen anda!!

    sengal perempuan tuh...

    BalasPadam
  26. Salam sdr MAS,
    perempuan tu syok kat driver tu sebenarnya. sebab tu yg second time tu buat kat rumah tumpangan..

    BalasPadam
  27. boleh tak saya tergelak disini, betul gak kan? pompuan tu mcm suka dirogol jer, sbb boleh la pulak call pemandu teksi yg sama lagi.. dan rela dalam paksa dirogol kat rumah tumpangan pula tu. rela sbb dia ikut pergi rumah tumpangan tu dan paksa sbb dia tgh ade emergency kan..

    BalasPadam
  28. Macam2 manusia ni, letih pun ada kalau nak melayan kes macam ni.

    BalasPadam
  29. heheheh...citer seorang pompuan bodoh yg tengah gian selepas dirogol buat pertama kali dan ingin kan sekali lagik..huhuhu..poyos...kat umah ada cctv plaks tu...perempuan tk tau malu seehh...bro..dia try nk ajak bro jgk kot..heheheh..bro kan kuit..opss..gurau erk....jgn marah erk..jgn saman sy erk...:D

    BalasPadam
  30. Pintu teksi kan bole bukak, kena tak bukak dan jerit mintak tolonggggg??????????????

    BalasPadam
  31. dah naik syok la tuh..! mula-mula kena takut..lepas tu dah rasa syok pulak..! Adakah anda ketawa ketika dirogol???

    BalasPadam
  32. wakakaka...orang macam ni pun ader ea..hehehe..tergelak saya bang biler baca..bukan di'rogol'..ini sukarela di'rogol'..suruh dier masuk raja lawak..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.